Autovakantie of road trip? Op reis met de auto

Maak je ook plannen voor een autovakantie? Heb je zin in het heerlijk vrije gevoel dat een road trip je kan geven? Met de auto op reis gaan biedt tal van mogelijkheden. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een last minute autovakantie, vaak in eigen land. We geven je graag enkele tips.

Veel mensen kiezen er deze zomer voor hun vakantie in eigen land door te brengen. Dat heeft zo zijn voordelen. Je kan goedkoop op vakantie met de auto. Geen dure vliegtuigtickets, geen lange, slopende en brandstofverslindende autoreis naar de zon, geen peperdure accomodatie in drukke toeristische hotspots.

Goedkoop op vakantie met de auto

Een autovakantie in eigen land is goedkoper dan een reis naar Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië of een ander populair vakantieland. Je vakantie hoeft daarom niet minder boeiend te zijn. Het gaat immers niet om de afstand, maar om wat een andere omgeving met je doet. Een ander landschap, een specifieke keuken, nieuwe mensen om je heen: ook in eigen land zijn alle ingrediënten voor het echte vakantiegevoel aanwezig.

vakantie ssangyong

 

Uitwaaien aan de Belgische kust

De Belgische kust blijft voor velen een klassieke topper. Een deugddoende strandwandeling doet wonderen. Op het strand bouw je zandkastelen met de kinderen. En ’s avonds geniet je van een magische zonsondergang boven de Noordzee. Uitwaaien aan zee blijft voor velen een niet te missen onderdeel van een echte vakantie.

 

Road trip door de Ardennen

De rust en natuurpracht die je vindt in de Ardennen, is onovertroffen. Je kunt er zalig nietsdoen, lange wandelingen maken en heerlijk rondfietsen. Ook met de auto is het fijn rondtoeren op de Ardense wegen, waar authentieke dorpjes, uitgestrekte bossen en prachtige vergezichten elkaar afwisselen. Ideaal voor een korte autovakantie!

 

Citytrip in eigen land

België is wereldberoemd om zijn kunststeden. Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen trekken elk jaar bezoekers uit alle continenten. Maar ons land heeft nog meer te bieden. Misschien is deze zomer wel het moment bij uitstek om boeiende steden als Hasselt, Kortrijk, Luik of Namen te verkennen.

 

Kom tot rust in de Kempen

De Antwerpse Kempen behoren tot de groenste gebieden van Vlaanderen. Bekend zijn recreatiedomeinen als het Zilvermeer in Mol en de Lilse Bergen in Lille. Maar ook de Kempense wateren hebben heel wat te bieden. Zo kan je in Kasterlee kajakken op de Kleine Nete, door een uitbundig groen landschap. Wandelaars vinden dan weer hun gading in een 45 kilometer lange wandeling door de vallei van de Grote Nete.

 

Bezoek eens een tuin

Liefhebbers van mooie tuinen kunnen in België hun hartje ophalen. Wat is er fijner, gezonder en rustgevender dan rondkuieren in het groen? De Plantentuin in Meise en de Japanse tuin in Hasselt bieden je een uniek en wisselend schouwspel. Net zo interessant is de Kruidtuin in het hartje van Leuven. In de oudste botanische tuin van België vind je meer dan twee hectare aan bomen, heesters en struiken.

 

Wandelen in de mooiste parken

België telt ook tal van parken, waar uitgestrekte grasvelden, eeuwenoude bomen en verrassende planten en bloemen elkaar afwisselen. Vaak vind je zo’n park in de buurt van een grotere stad, zodat je wandelen in het groen kan combineren met genieten van cultuur of shoppen in het centrum. Zo vind je aan de rand van Antwerpen zowel het boeiende Rivierenhof als het rustgevende Middelheimpark.

Bereid je autovakantie goed voor

Zin in een autovakantie of een road trip? Met welk model je ook rijdt, je SsangYong is je ideale metgezel. Is het al een tijdje geleden dat je auto nog op onderhoud is geweest? Maak dan vooraf even een afspraak met je SsangYong-dealer. Hij geeft je wagen graag een check-up, zodat je met een gerust hart met de auto op reis kan vertrekken.