Je bent hier:Home Modellen SsangYong Rodius Technische specificaties

  • Baanvast
    en vastberaden.

Technische specificaties

Geavanceerde techno-logica

De nieuwe Rodius wordt aangedreven door de Euro 6-conforme SV220 (2,2 liter diesel), die tot 178 pk levert, met een maximumkoppel van 400 Nm, wat borg staat voor prompte reacties wanneer dat nodig is.

Rodius dieselmotor
SV220-dieselmotor.

E-Tronic-7-trapsautomaat

De intelligente sturing voorspelt het rijgedrag van de bestuurder en evalueert de dynamiek van de auto om steeds optimaal te schakelen. De selectiehendel met tipfunctie biedt de reactiviteit van een manuele transmissie, terwijl de wintermodus het mogelijk maakt om in 2de versnelling te vertrekken zodat u wielspin vermijdt bij sneeuw of ijzel.

Handgeschakelde 6-versnellingsbak

Het motorkoppel komt volledig tot zijn recht dankzij de goed gespreide handgeschakelde 6 bak. Dit komt zowel het verbruik als het geluidscomfort ten goede.

Inschakelbare 4WD

Rijden met inschakelbare vierwielaandrijving is eenvoudig en staat borg voor een uitstekende wendbaarheid. In normale omstandigheden wordt het voertuig enkel op de achterwielen aangedreven, wat het verbruik verlaagt doordat er minder rolweerstand is. De bestuurder kan al rijdend overschakelen op vierwielaandrijving als er nood is aan bijkomende grip.