SsangYong XLV

XLV

Extra space for more fun
Overzicht

Meer ruimte. Meer plezier.

SsangYong XLV

Maak kennis met een urban SUV die je het leven een stuk gemakkelijker maakt. De stijlvolle XLV is niet alleen een plezier om mee te rijden, maar is ook heel praktisch en veelzijdig. De XLV biedt je een unieke combinatie van rijplezier en gebruiksgemak. Voeg daarbij nog de moderne motoren en de toonaangevende veiligheidsuitrusting, en je weet dat je de juiste keuze maakt.

 • Beschikbaar in benzine of diesel, met handgeschakelde of automatische versnellingsbak
 • Uitgebreide veiligheidsuitrusting

 • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto

 • Zetelverwarming en -ventilatie

 • Parkeersensoren en achteruitrijcamera

Design

Kenmerkend design.
Krachtige persoonlijkheid.

Met zijn breedgeschouderde vleugels straalt de XLV een krachtige persoonlijkheid uit. Je ziet het meteen: met deze auto kan je op avontuur. Het elegante samenspel van de koplampen, het radiatorrooster en de bumper geeft de XLV een kenmerkend en sportief gezicht.

Kies je koetswerkkleur:
 • Grand White
 • Space Black
 • Techno Grey
 • Dandy Blue
 • Silent Silver
 • Reddish Orange
Grand White
SsangYong XLV

Klaar voor het avontuur.

Ook de achterkant van de XLV is karakteristiek. Het boeiende lijnenspel op de flanken zet zich door in de opvallende achterzijde. De lichtblokken op de hoeken en het in de dakspoiler geïntegreerde derde remlicht zorgen voor een kenmerkende toets.

Interieur

Ware schoonheid zit vanbinnen.

SsangYong XLV - dynamisch en smaakvol interieur

Binnenin oogt de XLV dynamisch en smaakvol. De hoogwaardige materialen ogen niet alleen luxueus, ze voelen ook zo aan.
Zowel voorin als achterin hebben je passagiers toegang tot het infotainment. Voor de stoelbekleding kun je kiezen tussen luxueuze stof in ruitmotief en echt leder.

De koffer slikt maar liefst 720 liter aan bagage en de zetels op de tweede rij zijn in twee delen (60/40) of volledig neerklapbaar, voor nog meer laadvolume en flexibiliteit.

SsangYong XLV - Ruim interieur

Altijd geconnecteerd

Het sportieve lederen stuurwiel is onderaan afgeplat, ligt perfect in de hand en kan verwarmd worden voor nog meer comfort tijdens koude winterdagen. De in kokers gehulde instrumenten verscherpen je aandacht en ogen aantrekkelijk. Via Apple CarPlay of Google Android Auto verbind je je smartphone met het scherm om te bellen, je berichten te lezen en naar muziek te luisteren.

SsangYong XLV
Technologie

Boost je rijervaring.

 

Zuinige motoren

De motoren van de XLV zijn een toonbeeld van compactheid, zuinigheid en betrouwbaarheid. Ze voldoen aan de strenge Euro 6c-emissienorm.

De e-XGi160 benzinemotor levert 128 pk en een koppel van 160 Nm. De e-XDi160 dieselmotor levert 115 pk en een koppel van 300 Nm. Resultaat: optimale prestaties, zowel in de stad als op de snelweg.

SsangYong XLV - Zuinige motoren 128pk en 115pk

Actief 4WD systeem

Als het 4WD systeem is ingeschakeld, gaat 60% van het vermogen naar de achterwielen en 40% naar de voorwielen.

Automatisch of handgeschakeld

De XLV wordt naar keuze uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Aisin zestrapsautomaat.

Je XLV op CNG

De XLV is ook beschikbaar met een CNG-installatie. Daarmee rijdt je XLV op samengedrukt aardgas (Compressed Natural Gas). Dat is een uitstekende zaak voor het milieu én voor je budget. Je auto stoot minder schadelijke stoffen uit. En brandstof tanken is beduidend goedkoper.
 
Met CNG ben je overal welkom, ook in ondergrondse parkeergarages. Tanken gaat makkelijk en snel. En het aantal tankstations met CNG blijft groeien. Bovendien kan je altijd overschakelen op benzine. De standaard benzinetank van je XLV blijft immers behouden. Lees hier meer over de SsangYong CNG wagens.

SsangYong XLV - CNG aardgas
Veiligheid

Actieve veiligheidssystemen.

Geavanceerde electronica anticipeert op risico’s

De XLV is uitgerust met tal van slimme veiligheidstechnologieën. Sommige van deze state-of- the-artsystemen anticiperen op dreigend gevaar en zorgen voor een gepaste reactie. Andere maken het rijden gemakkelijker en veiliger.

SsangYong XLV - Geavanceerde electronica anticipeert op risico’s
SsangYong XLV - Forward Collision Warning (FCW)

Forward Collision Warning (FCW)

Het FCW-systeem waarschuwt je voor een mogelijke frontale botsing als het erop lijkt dat je je niet bewust bent van het gevaar.

SsangYong XLV - Autonomous Emergency Braking (AEB)

Autonomous Emergency Braking (AEB)

Het AEB-systeem remt automatisch wanneer het een dreigende frontale botsing vaststelt en je niet reageert op het gevaar. Het systeem activeert de remmen alleen wanneer je auto minder dan 60 km/u rijdt.

Lane Departure Warning (LDW)

Lane Departure Warning (LDW)

Het LDW-systeem laat een waarschuwingssignaal horen als je, door afleiding of slaperigheid, je auto laat afwijken van zijn rijstrook zonder de richtingaanwijzers te gebruiken.

SsangYong XLV - Lane Keeping Assist (LKA)

Lane Keeping Assist (LKA)

Als je auto door onoplettendheid de rijstrookmarkering overschrijdt, neemt het LKA-systeem automatisch de controle over het stuur over stuurt het je auto opnieuw binnen de rijstrook.


Zeven airbags

De XLV heeft zeven airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder en zijdelingse airbags voorin.

Airbag voor de chauffeur
Knie-airbag voor de chauffeur
Airbag voor de passagier
4, 5   Zijdelingse airbags voorin (links en rechts)
6, 7   Gordijnairbags

 

SsangYong XLV - Zeven airbags

Ongeëvenaarde veiligheidsuitrusting

De elektronische stabiliteitscontrole monitort de rijomstandigheden en de voertuigdynamiek en grijpt in op het motorvermogen en de remmen als je de controle dreigt te verliezen. Het ESP omvat het ABS-remsysteem, een actieve koprolbescherming, een antispinsysteem en een remkrachtversterker. De veiligheid aan boord wordt nog versterkt door het wegrijhulpsysteem op hellingen en een systeem dat de bandendruk controleert.

Ultrasterk chassis voor maximale bescherming

Dankzij het uitvoerige gebruik van staal met hoge trekvastheid wordt het chassis minimaal vervormd bij een aanrijding, zodat de inzittenden een maximale bescherming genieten.

SsangYong XLV - Ultrasterk chassis voor maximale bescherming