Je bent hier:Home Nieuws Launch SRX Cup 2018

SsangYong nieuws

Launch SRX Cup 2018

Klaar voor een nieuw avontuur!

Na een geslaagd eerste seizoen in 2017 lanceren SsangYong en Zelos een tweede editie van de SRX Cup. De succesformule, die vorig jaar goed aansloeg en 10 teams naar de start lokte, is lichtjes aangepast, met aantrekkelijke nieuwigheden voor 2018.

Afgelopen seizoen toonde de SRX Cup al dat het kampioenschap open staat voor alle soorten deelnemers. De strijd bleef spannend tot de laatste race waar uiteindelijk de Luxemburgse piloot Loris Cencetti Jr. (Team Autodis) zich de meerdere toonde van Guillaume De Ridder (Team Arwac/GDRX) en het kampioenschap op zijn naam schreef. Loris heeft voor deze overwinning echt moeten knokken, want de concurrentie was enorm. Heel wat bekende piloten zoals Stéphane Lémeret, Benjamin Lessennes (Champion TCR Benelux 2017), Stienes Longin, Marc Duez, Cédric Cherain, Ghislain de Mevius namen deel aan één of meerdere races.

De voorbereidingen voor het tweede seizoen zijn intussen achter de rug. En de organisatie heeft dan goed nieuws aan te kondigen: er werden twee uithoudingsraces aan de agenda toegevoegd. De combinatie van sprint en endurance geeft de mogelijkheid om twee verschillende disciplines te ontdekken: korte, krachtige en intensieve races afgewisseld met langere uithoudingsraces waarbij continuiteit belangrijk is. Deze mix is ideaal voor zowel beginners als (semi-)professionals. 
Eén van de sprint races gaat door tijdens de Belgische manche van het FIA Wereld Kampioenschap Rallycross in Mettet, wat zeker voor de nodige spanning en animatie zal zorgen! 
Daarnaast verwelkomt de SRX Cup voor de editie 2018 twee nieuwe circuits: het Eurocircuit in Valkenswaard (NL) en het Glossocircuit in Arendonk (B).

De volledige agenda kan je hier raadplegen. 

Tot op 22 april !