Nieuwe Grand Musso: krachtig werkpaard met veel luxe

De SsangYong Musso krijgt versterking van een grote broer: de Grand Musso. Met zijn verlengde laadbak, standaard sperdifferentieel en versterkte bladvering kan de Grand Musso nog zwaardere lasten aan. Daarmee is de Grand Musso een echt werkpaard, geschikt en paraat voor de meest veeleisende job. Maar de Grand Musso is nog veel meer. Met zijn complete uitrusting, actieve veiligheidssystemen en alle luxe en comfort aan boord is deze pick-up ook de ideale reispartner voor wie graag op avontuur trekt.

De Musso is een pick-up in de echte zin van het woord: een bijzonder praktische en betrouwbare partner voor werk en vrije tijd. De Grand Musso doet daar nog een flinke schep bovenop. “Met deze auto hebben we een sterk nummer in huis voor mensen die hun pick-up elke dag inzetten voor hun werk”, weet Thijs Janssen, managing director van SsangYong Benelux.

SsangYong Grand Musso extra lang

Pick-up met extra lange laadbak en groot laadvermogen

In vergelijking met de Musso is de open laadbak van de Grand Musso 31 centimeter langer. “Geloof me, voor heel wat gebruikers is dat een betekenisvol verschil. Met 1,61 meter is de laadbak van de Grand Musso de langste in zijn klasse”, zegt Thijs Janssen. “Bovendien heeft hij een laadvermogen van maar liefst 1060 kilogram.”

Dat de SsangYong Grand Musso zo’n zware lasten aankan, is het resultaat van doelbewuste aanpassingen. Thijs Janssen: “De Grand Musso heeft achteraan een andere ophanging meegekregen. Het multilinksysteem van de Musso werd vervangen door een versterkte ophanging met bladvering. Die zorgt ervoor dat de Grand Musso geen krimp geeft, ook niet als hij maximaal geladen is.”

Grote trekkracht en standaard sperdifferentieel

Met vierwielaandrijving en automaat heeft de Grand Musso een trekkracht van maar liefst 3,5 ton. Dat maakt deze pick-up tot een echte krachtpatser. “SsangYong geeft de Grand Musso standaard ook een sperdifferentieel mee”, stipt Thijs Janssen aan. “Als een van de wielen in modder of sneeuw doorslipt, zorgt het sperdifferentieel ervoor dat beide wielen op één as weer synchroon gaan draaien, zodat de auto opnieuw tractie krijgt.”

De lange open laadbak is een echte blikvanger. “We hebben de laadbak een coating met een beschermende bedliner gegeven. Met de inklapbare bindringen op elke hoek van de laadbak kan je elke lading veilig vastmaken. Bovendien is de laadblakklep extra versterkt. Er is ook een stroomvoorziening aanwezig, zodat je elektrisch gereedschap en andere apparaten kan gebruiken.”
 

Betrouwbaar werkpaard en luxueuze reiswagen

De SsangYong Grand Musso is de geknipte pick-up voor alle werk. Op het veld of in het bos, op de boerderij of in het tuinbouwbedrijf, in de loods of bij de fabriek: overal staat hij paraat als een krachtig en betrouwbaar werkpaard.

Toch heeft de Grand Musso nog veel meer te bieden. Thijs Janssen: “Dat is de grote aantrekkingskracht van de Grand Musso. Overdag is hij de ideale partner voor het zwaarste werk. Maar op vrije momenten ontpopt hij zich tot een comfortabele en luxueuze reiswagen waarmee je met plezier op avontuur trekt.”

SsangYong Grand Musso - luxueus interieur

Pick-up met veel ruimte en hoog afwerkingsniveau

Die fijne combinatie is eigen aan het concept van de Grand Musso: een authentieke pick-up die alle ruimte biedt aan lading én passagiers. “Door die extra lange laadbak zou je vergeten dat de Grand Musso je ook een ruim en comfortabel interieur biedt, met een hoog afwerkingsniveau en een complete uitrusting.”

Wie dat wenst, kan de Grand Musso bestellen met een prachtige lederen zetelbekleding. Verwarmde en geventileerde zetels zijn ook beschikbaar, net als een groot HD-aanraakscherm met TomTom-navigatie en een volledig beeld van de omgeving rond de auto, dankzij camera’s aan elk van de vier kanten. Ideaal als je de Grand Musso wil parkeren of stapvoets rijdt op moeilijk terrein.

Actieve veiligheid en connectiviteit

Connectiviteit via Apple CarPlay en Google Android Auto is ook aan boord, net als een keur van actieve veiligheidssystemen. Thijs Janssen: “De Grand Musso waarschuwt je niet alleen voor mogelijke problemen, maar kan ook even de controle van je overnemen om een ongeval te vermijden.”

Kortom: kiezen voor de SsangYong Grand Musso doe je niet alleen om praktische redenen. “De luxe en het comfort aan boord zijn heerlijk”, weet Thijs Janssen. “Luxury at work, noemen we dat. Maar er speelt nog een andere factor. Als je opteert voor een Grand Musso, is dat ook een eigenzinnige keuze voor een pick-up met een heel eigen karakter. Een Grand Musso is geen auto voor volgers. Met een Grand Musso kies je voor je eigen weg.”

 

Configureer hier jouw Grand Musso
 

SsangYong Grand Musso met verlengde laadbak