Nieuwe Korando en Grand Musso schitteren op Autosalon

 

 

SsangYong toont op het Autosalon in Brussel tal van nieuwigheden. Blikvangers zijn de nieuwe Korando, op de SsangYong-stand ook te zien in CNG-uitvoering, en de Grand Musso. De grote broer van de Musso maakt in Brussel zijn Europese salondebuut. Op zich al reden genoeg om een kijkje te nemen in hall 7. Maar er is meer.


SsangYong palmt dit jaar een stand van bijna duizend vierkante meter in. “Een primeur”, zegt Thijs Janssen, managing director van SsangYong Benelux. “SsangYong groeit en we willen onze modellen op een fijne manier aan het publiek voorstellen. De extra ruimte komt uitstekend van pas, want we hebben heel wat te tonen.”
 

Nieuwe Korando steelt de show

De nieuwe Korando is meteen een mooie blikvanger. “We merken dat de Korando bij veel bezoekers in de smaak valt”, stelt Thijs Janssen vast. “De Korando toont het nieuwe DNA van SsangYong: niet alleen karaktervol en eigenzinnig, maar ook helemaal up-to-date qua design, uitrusting en technologie.”

 

SsangYong Korando autosalon 2020

 

De Korando wordt beslist één van de SUV’s voor 2020. Thijs Janssen: “De Korando is niet alleen een ruime en comfortabele gezinswagen, maar ook een echte SUV. De klant kan kiezen tussen manueel en automatisch schakelen en tussen voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Als je kiest voor vierwielaandrijving, beschikt de Korando over echte offroadcapaciteiten.”

Kenmerkend voor alle modellen van SsangYong, en dus ook voor de Korando, is de uitgebreide standaarduitrusting. Ook qua actieve veiligheid scoort de Korando sterk. “SsangYong doet grote inspanningen op dat vlak”, weet Thijs Janssen. “Elke Korando is uitgerust met tal van actieve veiligheidssystemen, van rijstrookassistentie tot verkeersbordendetectie.”

Lees hier alles over de SsangYong Korando

 

Tivoli nu ook met 1.2 benzinemotor

Op het Autosalon krijgt de nieuwe Korando het gezelschap van de vernieuwde Tivoli, die in Brussel in primeur wordt voorgesteld met een gloednieuwe motor. Thijs Janssen: “De Tivoli werd in 2016 bekroond tot VAB Gezinswagen van het Jaar. Het vernieuwde model werd op tal van punten nog verbeterd en is nu ook beschikbaar met een extra zuinige 1.2 benzinemotor.”


Opvallend: ook de Tivoli is beschikbaar met vierwielaandrijving. “SsangYong is een echte SUV-pionier”, weet Thijs Janssen. “De Tivoli is een cross-over die de praktische voordelen van een echte gezinswagen combineert met de stoere uitstraling van een SUV. Inclusief vierwielaandrijving, voor wie dat wenst. Want SsangYong gelooft sterk in keuzevrijheid voor de klant.”

Kom hier alles te weten over de SsangYong Tivoli

 

SsangYong Tivoli autosalon 2020

 

Korando en Tivoli op CNG

Over keuze gesproken: SsangYong biedt de Tivoli en de Korando ook aan met een ingebouwde CNG-installatie. “CNG heeft veel potentieel”, zegt Thijs Janssen. “Het is een milieu- en budgetvriendelijke alternatief voor diesel of benzine. CNG bestaat uit samengedrukt aardgas, een brandstof waarvan de wereldwijde voorraad nog erg groot is.” 

SsangYong levert de Tivoli CNG en de Korando CNG kant-en-klaar, inclusief 5 jaar waarborg en assistentie. De Tivoli op CNG is tijdelijk beschikbaar vanaf 17.990 euro, inclusief salonkorting en ecobonus. Voor de Korando op CNG starten de prijzen bij 22.990 euro. De ecobonus krijg je als je huidige auto, die je inruilt voor een SsangYong op CNG, minstens tien jaar oud is en al minstens zes maanden op jouw naam staat.

Wens je nog meer te weten te komen over onze CNG modellen? In dit artikel lees je alles over de SsangYong Korando en Tivoli op CNG

 

SsangYong Korando CNG

 

Grand Musso, krachtig werkpaard met veel luxe

SsangYong toont in Brussel ook voor het eerst de Grand Musso aan het Europese publiek. De grote broer van de Musso is een echt werkpaard, geschikt en paraat voor de meest veeleisende job. Thijs Janssen: “De Grand Musso heeft niet alleen een verlengde laadbak, maar ook een standaard sperdifferentieel en een versterkte ophanging achteraan met bladvering. Daardoor kan hij nog zwaardere lasten aan dan de Musso. Met automaat en vierwielaandrijving heeft de Grand Musso een trekkracht van maar liefst 3,5 ton.”

Met de Grand Musso heeft SsangYong een sterk nummer in huis voor mensen die hun pick-up elke dag inzetten voor hun werk. Maar de Grand Musso heeft nog meer te bieden. Thijs Janssen: “Dat is de grote aantrekkingskracht van de Grand Musso. Overdag is hij de ideale partner voor het zwaarste werk. Maar op vrije momenten ontpopt hij zich tot een comfortabele en luxueuze reiswagen waarmee je met plezier op avontuur trekt.”

Ontdek de SsangYong Grand Musso
 

SsangYong Grand Musso 2020