Nieuwe Korando en Tivoli ook beschikbaar op CNG

Ecologischer rijden én minder betalen. Dat is wat je bereikt als je overschakelt op CNG. Met kant-en-klare CNG-versies van de nieuwe Korando en Tivoli maakt SsangYong de overstap makkelijk. En dat voor een aantrekkelijk budget.

Ecologisch verantwoorde mobiliteit is een actueel thema. Meer fietsen, al dan niet elektrisch, is alvast een goed idee. Ook het openbaar vervoer heeft een belangrijke rol te vervullen. Toch blijft de auto voor velen een onmisbaar transportmiddel.

Elektrisch rijden klinkt beloftevol, maar brengt ook moeilijk op te lossen vraagstukken met zich mee. Het blijft voorlopig nog erg duur, voor heel wat mensen zelfs onbetaalbaar.


Wat is het verschil tussen CNG en LPG?

LPG (Liquid Petrol Gas) is een gecomprimeerd petrochemisch mengsel van propaan en butaan. Dat mengsel is zwaarder dan lucht, waardoor je met LPG niet in ondergrondse garages mag parkeren.

CNG (Compressed Natural Gas) is samengedrukt aardgas. Dat is een natuurlijk gas waarvan de wereldwijde voorraad nog erg groot is. Het is lichter dan lucht en dus veiliger, waardoor je met CNG wél in ondergrondse garages mag parkeren. 

Met de komst van CNG heeft LPG sterk aan populariteit ingeboet. LPG geeft bij verbranding nog steeds zwavelresten af, wat bij CNG niet het geval is.

 

SsangYong zet in op CNG

“SsangYong gelooft sterk in CNG”, vertelt Thijs Janssen, managing director van SsangYong Benelux. “Met de Tivoli en de Korando hebben we twee nieuwe modellen in het gamma die beschikbaar zijn met een CNG-installatie. Je hoeft je auto dus niet zelf te laten ombouwen. SsangYong levert de Tivoli CNG en de Korando CNG kant-en-klaar, inclusief 5 jaar waarborg en assistentie.”

Je komt een heel eind met een SsangYong op CNG. Thijs Janssen: “De CNG-tankinhoud bedraagt 11 kg voor de Korando en 10 kg voor de Tivoli. Dat levert een CNG-actieradius op van zo’n 220 km voor de Korando en zo’n 190 km voor de Tivoli. Daarnaast kan je ook 50 liter benzine tanken. Dat is goed voor nog eens 600 km extra.”

 

CNG is beter voor het milieu

De uitstoot van een auto die op CNG rijdt, is veel schoner dan de uitstoot van een benzine- of een dieselmotor. Dit zijn de feiten, volgens de laatste studies van de CREG:

 • Als je rijdt op CNG, stoot je auto maar liefst 77% minder fijn stof uit dan een vergelijkbare auto die op diesel rijdt.
 • Bij de verbranding van aardgas komt haast geen roet, zwavel of fijn stof vrij.
 • Een auto op CNG stoot 90% minder stikstofoxyden (NOx) uit.
 • Een auto op CNG stoot bovendien zo’n 11% minder broeikasgassen (CO2) uit.


Rijden op CNG is goedkoper

Verrassend? Het wordt nog beter. Want CNG is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook lief voor je portemonnee. En wel hierom:

 • Je verbruikt minder brandstof dan bij een vergelijkbare benzinewagen.
 • Een motor op CNG is stiller dan een motor die op benzine draait.
 • Aan de pomp is CNG tot 30% goedkoper dan diesel of benzine.
 • Aardgas is milieuvriendelijk. Daarom heb je altijd toegang tot lage emissiezones in de stadscentra. Resultaat: geen kosten voor vergunningen.

CNG tankstations vind je overal

Heel wat mensen denken dat CNG-tankstations moeilijk te vinden zijn of dat je met een auto op CNG niet in een parkeergarage mag staan. Maar dat klopt niet:

 • Met een auto op CNG ben je overal welkom, ook in ondergrondse parkeergarages.
 • Tanken gaat makkelijk en snel. Omdat het aantal tankstations met CNG snel groeit, vind je – zeker in Vlaanderen, met meer dan 100 stations – altijd een pomp in de buurt. Neem gerust een kijkje op www.ngva.be, waar je ook een handige app voor iOS en Android kan downloaden.
 • Omdat de standaard benzinetank behouden blijft, kan je altijd overschakelen op benzine als je CNG-tank leeg is. Zo behoud je de maximale autonomie.

 

Onze wagens op CNG, de ideale gezinswagens

Milieubewust rijden én minder betalen aan de pomp: het kan met CNG. Thijs Janssen: “De Tivoli en de Korando zijn ideale gezinswagens. Net voor gezinnen is milieu- en budgetbewust rijden erg belangrijk. Met de CNG-uitvoeringen van beide auto’s brengt SsangYong rijden op CNG binnen het bereik van een ruim publiek.”

De Tivoli op CNG is beschikbaar vanaf 18.990 euro, inclusief korting en ecobonus. Voor de Korando op CNG starten de prijzen bij 22.990 euro. De ecobonus krijg je als je huidige auto, die je inruilt voor een SsangYong op CNG, minstens tien jaar oud is en al minstens zes maanden op jouw naam staat.

Je SsangYong-verdeler geeft je graag meer info.

Vraag je dealer om meer info
 

SsangYong CNG ideale gezinswagens