Rijke geschiedenis

Eigenzinnig en karaktervol

De naam SsangYong staat voor “twee draken”, wat verwijst naar een Koreaanse legende over twee draken die samen naar de hemel gaan. Het logo symboliseert de twee verenigde draken.

SsangYong is de meest eigenzinnige Koreaanse autobouwer. We willen niet op andere automerken lijken en bouwen al sinds 1954 auto’s met karakter.

Rijke geschiedenis

In 2019 viert SsangYong zijn 65ste verjaardag. We kunnen daarmee terugblikken op een rijke geschiedenis als bouwer van SUV’s, vrachtwagens en autobussen.

Eerst produceerden we Jeeps voor de US Army. SsangYong bouwde al SUV’s toen dat begrip nog moest worden uitgevonden. In 1993 kwam de eerste Musso op de markt, lang voor andere merken een SUV in hun gamma opnamen.

 

Kwaliteit staat voorop

In de jaren 90 ging SsangYong in zee met Mercedes-Benz. SsangYong gebruikte toen motoren en versnellingsbakken van het Duitse merk. Omgekeerd kon Mercedes-Benz de Musso in een aantal landen onder eigen naam op de markt brengen.

Vandaag worden alle SsangYongs volgens strikte kwaliteitsnormen in Korea gebouwd. “Made in Korea” nemen we als kwaliteitslabel heel serieus. We bieden dan ook 5 jaar garantie op al onze modellen.

 

Sterk in de wereld, geliefd in België

Achter SsangYong staat de sterk groeiende Mahindra & Mahindra-groep uit India. Voor de kenners: tot die groep behoort ook het wereldberoemde Italiaanse Automobili Pininfarina.

Mahindra & Mahindra is actief in meer dan 100 landen, met ruim 150 bedrijven en zo’n 250.000 medewerkers. De groep heeft belangen in tal van sectoren, waaronder de automobielindustrie, vrachtwagens en autobussen, landbouwvoertuigen, luchtvaart en scheepsbouw. 

SsangYong groeit wereldwijd en scoort ook in België.  Maar liefst twee jaar op rij wonnen we de VAB Gezinswagen van het Jaar-award. In 2016 kaapte de Tivoli de trofee weg. In 2017 deed de XLV dat kunstje nog eens over.