Veiligheid, rijhulpsystemen en goedkope autoverzekeringen

Wat is het verband tussen veiligheid, rijhulpsystemen en een goedkope verzekering? Dat rijhulpsystemen je veiligheid op de weg ten goede komen, staat vast. En dat heeft de verzekeringssector goed begrepen. Enkele verzekeringsmaatschappijen geven je een korting op je autoverzekering als je auto is uitgerust met één of meer rijhulpsystemen. Dat is goed nieuws voor wie kiest voor SsangYong.

Wie zijn oog laat vallen op een Tivoli, een Korando, een Musso, een Grand Musso of een Rexton, kan op beide oren slapen. Want elke nieuwe SsangYong is uitgerust met actieve rijhulpsystemen. Die systemen waarschuwen je voor dreigend gevaar en grijpen zo nodig zelf in. Zo beperken ze de risico’s in het verkeer en voorkomen ze ongevallen.

Je auto goedkoper verzekeren

Als je een nieuwe SsangYong koopt, kom je automatisch in aanmerking voor een goedkopere autoverzekering. Voor je je auto verzekert, kijk je dus best even na of je verzekeringsmaatschappij je een lagere prijs geeft omdat je SsangYong is uitgerust met rijhulpsystemen. Steeds meer verzekeraars kennen zo’n korting toe. Het zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken.

Rijhulpsystemen bij SsangYong

Welke rijhulpsystemen bouwt SsangYong in? Als voorbeeld nemen we de nieuwe Korando, die over een bijzonder uitgebreid pakket rijhulpsystemen beschikt. Maar ook de andere modellen zijn uitgerust met tal van rijhulpsystemen. Welk model over welk systeem beschikt, vind je terug op de modellenpagina’s en in de brochures die je kan downloaden.

Grand Musso Dodehoek detectie
SsangYong Korando - Adaptive Cruise Contro

 

Waarschuwing voor veilige afstand (SDA)

SDA monitort voortdurend je snelheid en de afstand tot het vooroprijdende voertuig. Als de remafstand niet langer veilig is, krijg je een waarschuwing met een geluidssignaal.

SsangYong Korando - Waarschuwing voor veilige afstand

 

Adaptieve cruise control (IACC)

IACC is een slimme, extra veilige cruise control. Het systeem gebruikt radarinfo en camera’s om een veilige afstand tot het vooroprijdende voertuig aan te houden. Door automatisch je snelheid aan te passen, zorgt IACC ervoor dat je nooit te dicht achter je voorligger aanrijdt.

SsangYong Korando - Automatisch noodremsysteem

 

Automatisch noodremsysteem (AEBS)

AEBS detecteert voetgangers of andere voertuigen op je weg. Als er plots zo’n hindernis opduikt, deactiveert AEBS het gaspedaal en activeert het de remmen om het risico op een ongeval te verkleinen.

SsangYong Korando - Actieve rijstrookassistentie

 

Actieve rijstrookassistentie (LKAS)

LKAS monitort met een camera de markeringen op de weg. Als je van rijstrook verandert zonder vooraf je richtingaanwijzer te gebruiken, wordt de besturing automatisch gecorrigeerd, zodat je auto op het juiste rijvak blijft rijden.

SsangYong Korando - dodehoekdetectie

 

Dodehoekdetectie (BSD)

BSD detecteert voertuigen in je blinde hoek en waarschuwt je met een lichtsignaal in je buitenspiegel. Zo vermijd je aanrijdingen met voertuigen die je zelf niet kan zien.

SsangYong Korando - Elektronisch stabiliteitsprogramma

 

Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP)

ESP helpt je op elk wegoppervlak en in alle weersomstandigheden de gewenste richting aan te houden. Het systeem grijpt in op het gaspedaal en kan zo nodig elk wiel afzonderlijk afremmen om je auto in balans te houden.

SsangYong Korando - Detective Verkeer bij wegrijden

 

Verkeersdetectie bij wegrijden (EAF)

Als je uit een parkeerplaats wil wegrijden terwijl er net een ander voertuig aankomt, grijpt EAF in. Je krijgt dan een waarschuwing met een geluidssignaal en een oplichtend icoontje op het instrumentenbord.

SsangYong Korando - Detective kruisend verkeer bij achteruitrijden

 

Detectie kruisend verkeer bij achteruitrijden (RCTA)

Als je achteruitrijdt om een parkeerplaats te verlaten, heb je niet altijd een goed zicht op aankomend verkeer. Als er een voertuig aankomt, laat RCTA je een waarschuwingssignaal horen en activeert het de remmen om je auto te stoppen.

SsangYong Korando - waarschuwing bij vertrek voorganger

 

Waarschuwing bij vertrek voorganger (FVSA)

Als je auto stilstaat, geeft FVSA je een pop-upsignaal en een geluidssignaal als de auto voor je in beweging komt. Daardoor ga je zelf ook tijdig vertrekken en vermijd je dat een ander voertuig achteraan op je inrijdt.

SsangYong Korando - vermoeidheidsdetectie

 

Vermoeidheidsdetectie (DAA)

DAA monitort je rijpatronen en detecteert signalen die erop kunnen wijzen dat je aandacht verslapt. In dat geval hoor je een geluidssignaal en krijg je het advies even te stoppen en wat rust te nemen.

SsangYong Korando - automatische grootlichten

 

Automatische grootlichten (HBA)

HBA monitort permanent de koplampen van tegemoetkomende voertuigen en de achterlichten van voorliggers. Op basis van die informatie schakelt het systeem automatisch je grootlichten in en uit, zodat je niemand onbedoeld verblindt.

SsangYong Korando -  assistentie bij rijstrookverandering

 

Assistentie bij rijstrookverandering (LCA)

Als je van rijstrook wil veranderen terwijl een ander voertuig snel nadert en zich al binnen een afstand van 70 meter bevindt, waarschuwt LCA je met een geluidssignaal en een lichtsignaal in je buitenspiegel. Op die manier voorkomt het systeem dat een automobilist die jou wil inhalen op je auto inrijdt.

Veiliger op weg, goedkoper verzekerd

Al deze rijhulpsystemen verhogen je veiligheid op de weg. Ze detecteren tijdig mogelijk gevaar en voorkomen ongevallen. Dat ze daardoor ook je autoverzekering goedkoper kunnen maken, is een extra voordeel. Wil je ook graag een lagere prijs voor je autoverzekering? Je SsangYong-dealer geeft je graag meer info.

Meer info over de diensten van SsangYong

Vind een dealer in jouw regio